tiistai 17. toukokuuta 2011

"Inspired by Mélanie Laurent"

Mélanie Laurent on ranskalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hänet tunnetaan erityisesti Quentin Tarantinon ohjaamasta elokuvasta Kunniattomat paskiaiset, mutta, Mélanie on myös loistava laulaja.

En vielä vähään aikaan sitten tiennyt neitokaisesta mitään, (voidaanko enää puhua neiti, kun lähestytään jo kolmenkymmenen vuoden ikää? nimim. ikuinen nuori...) kunnes sattumoisin törmäsin hänen kauniiseen lauluun En t'attendant.

Kaikki läheiseni tietävät ainakin, että olen ihan heikkona ranskalaisiin laulajiin, varsinkin kauniisiin ranskattariin, kuten mm. Vanessa Paradis, Émilie Simon, Charlotte Gainsbourg, Nouvelle Vague, Jane Birkin... Ranska, Pariisi, musiikki, ah... 

Kaunisääninen laulaja levytti juuri ensimmäisen levynsä, jonka nimeä kantaa tuo kaunis kappalekin, "En t'attendant" ja on myönnettevä, että vaikka epäilyksiä näyttelijä - laulajista on aina, ei tämän levyn kuunneltuaan voi enää voi olla samaa mieltä, ainakaan Mélanie:sta. 

Kiss, Pardon, Insomnie, Il fait gris, Papa... Koko levy täynnä kauniita kappaleita herkällä, heleällä ja kauniilla äänellä sovitettuna uppoaa minuun totaalisesti. Tästä tulee varmasti taas yksi niistä artisteista, joita kuuntelen - pitkään. Varsinkin Papa - laulu on jotakin niin herkkää, koskettavaa ja niin kaunista (Olisikohan taustaäänen lapsi itse Mélanie?). 


Début - Fin. Alku - Lopetus. Kaunista.


Harmittelen usein itsekseni, (myös ääneen) miksi en opiskellut ahkerammin koulussa ranskaa, että osaisin puhua sitä sujuvasti tai edes ymmärtäisin kieltä... Myös harmitukseksi jää upeat ranskalaiset elokuvat (kuin myös tietenkin muidenkin maan, mm. espanja, italia) joita harvoin tulee elokuvateattereihin Suomeen, saati että niitä löytäisi DVD:nä (Okei, Blu-Ray:na) tai netistäkään niitä harvemmin löytää... Miksi, miksi, miksi.. Yhyy...


Ranskankieltä puhuvat ihmiset ovat seksikkäitä!!


Mélanie Laurent by Justin Cooper, Flaunt Fashion Magazine, 2010
kuvat: Scriptical

kuva: last.fm


Mélanie:sta tulee hieman mieleeni, toinen ikuinen suosikkini, A Fine Frenzy:n laulaja Alison Sudol. Neideissä on vähän samaa näköäkin...kö?


Yksi suosikki elokuvistani, Paris!!


2 kommenttia:

  1. Oh miten kiva postaus!

    Itse olen myöskin heikkona ranskalaisiin kaunottariin! Carla Bruni ei muuten ole mieleeni, mutta hänen "quelqu'un on ma dit"-kappale on vaan niin kaunis. Ja Melanien takia jaksoin katsoa Inglorious Bastardsin loppuun :)

    VastaaPoista
  2. No pakko myöntää, että Carlalla onkin vain muutama hyvä viisu, mutta Melanieta olen kuunnellut nyt kaksi päivää taukoamatta :) Ihana!!

    VastaaPoista