sunnuntai 6. helmikuuta 2011

"The Naked Chef - Jamie Oliver"

TV:stä tulee Jamie Oliver:n etniset herkut. Katson kaikki (siis oikeasti, kaikki) Jamie Oliver:n ruokaohjelmat. Niissä vain on sitä jotakin, mikä muista ruokaohjelmista puuttuu, paitsi jos puhutaan puhtaasta viihteestä, joita Top Chef ja Hell's Kitchen tarjoaa.

Kuva: flickr.com

Parasta Jamiessa on puhtaat raaka-aineet ja tyyli jolla hän saa aikaiseksi upeat annokset. Kuolaan lähes kaikkien ruoka-annosten perään. Vaikka en niistä pitäisikään. Viimeksi joulun aikaan katselin kuola valuen miten ruuat valmistuivat helposti ja nopeasti, ja mehevät ruoka-annokset suorastaan huusivat nimeäni, siinä vaiheeessa omat joulupöperöt eivät näyttääneet miltään. (Haluan Jamie:n miehekseni, hih)

Ja Jamie:n oppi-isä, italialainen Gennaro Contaldo, on ihan uskomattoman hauska tyyppi.

kuvat: google.com/jamieolivier.com

Joku pitää häntä liian imelänä, joku liian brittinä, joku taas julkisuudenhakuisena, joka ei osaa tehdä ruokaa. No, minusta hän on täydellinen.

Parhaita ovat ne, joissa ruokiin sisältyy jokin tarina. Mistä resepti on peräisin, milloin sitä valmistetaan ja kuka tekee sen parhaiten.

Alaston Kokki aikaan halusin itsekin kokiksi, yhtä hyväksi kuin Jamie. No, kävi selväksi, että en olekaan niin innovatiivinen ja mielikuvituksellinen ja lähes päivittäin lautaseltamme löytyy kanaa, makaroonilaatikkoa tai pippuripihviä. Maukasta, turvallista mutta tylsää.

Haluaisin oppia leikkimään raaka-aineilla, tehdä mestarillisia teoksia joita kaikki voisivat maistaa ja todeta, että "Hei, olet ihan huippukokki!" Aplodeja..? Ehkä ei kuitenkaan. Tänäänkin sain mieheltäni arvosteluja siitä, että en laittanut tarpeeksi munamaitoseosta makaroonilaatikkoon, ja että parasta aikaa se kuivuu käppyräksi uunissa. (Haloo, ei Jamie:takaan kukaan komentele, miten ruuat tehdään, pah.)

Omistan tällä hetkellä kaksi Jamien reseptikirjaa. Osaksi vain siksi, että en ole kokeillut reseptejä (lue: uskaltanut) joten turha ostaa vielä useampaa. 

Ruuanlaitto on hauskaa ja kivaa, silloin kun sen osaa, mutta on se kivaa myös silloin kun ei osaa, aina voi yllättyä positiivisesti. Piätisi vain uskaltaa useammin.

iPhonen omistava saa Jamien reseptit kätevästi puhelimeen.

Mutta postauksen pointti oli vain se, kuinka Jamie saa aina hymyn huulille, ostaisin kaikki dvd:t mitä Jamie on julkaissut, jos niitä vain olisi. (Ai mitä?? Niitä onkin... klik)

Lisää videoita ja herkullisia reseptejä löytyy täältä KLIK.


psst. makaroonilaatikosta tuli ihan hemmetin hyvää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti