torstai 14. huhtikuuta 2011

Jukebox

Silloin kun sairastaa edelleenkin viikon jälkeen niinkin "lapsellista" tautia kuin korvatulehdus, tekisi mieli huutaa, koska kipu on melkein sietämätöntä ja kaikki äänet kuulostaa pahalta, musiikin kuuntelusta puhumattakaan. Ääni käy korvaan kaikuna ja voin sanoa, että ei hyvällä tavalla. "Laita kattila päähän, musiikki päälle ja pidä nenästä kiinni" -  kaltaista musiikin kuuntelu kuta kuinkin on.

Nyt kun lääkkeet puree vihdoinkin ja kuulovammastakin on päästy melkein kokonaan on vihdoinkin ihanaa kuunnella taas musiikkia. Ja mikä parempaa, kuin löytää uusia bänejä ja artisteja.

Olen pitänyt Last.fm nettisaittia aina "taivaan lahjana", ennen spotify ja itunes storea tuntui olevan mahdoton löytää uusia bändejä niinkin helposti ja vaivattomasti. Last.fm lisäksi suosittelee sinulle bändejä sen mukaan mitä sattuu kuuntelemaan. Sovellus toimii nimellä "scrobbling", sitä kautta kaikki kuuntelemasi musiikki kertyy last.fm sivuillesi. Tarvitset vain joko itunesin tai spotifyn, niin ja tietysti netin.

Ainoana miinuksena on maksullinen palvelu, jonka jälkeen voit kuunnella artistiradiota. Palvelu oli ennen ilmainen ja siksi myös ahkerassa käytössä, nykyään sen voi hankkia 3€ kuukausihintaan, jolloin sitä voi toki kuunnella myös mm. iPhone sovelluksena rajattomasti.


Joidenkin mielestä on turhaa "lähettää" kuuntelemaansa musiikkia jonnekin nettisaitille, minun mielestäni se on lähinnä mielenkiintoista. Varsinkin kun saitti tarjoaa myös "naapurisuhteet", jonka kautta muiden käyttäjien musiikki makua pääsee katsastamaan ja sitä kautta löytää taas uusia artisteja. Kaverit ja muut näkevät kuuntelemasi musiikin, helpompaa ja vaivattomampaa kuin listata joka ikinen suosikkibiisi youtubesta ja linkittää se Facebookiin (tai blogiin). Vai mitä?

Tyyliini istuu parhaiten elektroninen indie pop, electro pop, alternative sekoitus, ja ¨ tämän kaltaisia klubeja toivoisinkin Helsinkiin, vai onko niitä??

Täytyy myös tutustua Flow esiintyjäkaartiin, saattaahan sieltäkin löytyä uusia helmiä.

Uuden musiikin inspiroimana tein listan omista suosikeista. Onko kenellekään tuttuja nämä artistit vai löytyikö ihan uusia suosikkeja?? Olen itse ainakin täysin hullaantunut Ruby Frost:n, Groove Armada:n ja Florrie:n.


Täältä löytyy oma Last.fm sivuni!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti