perjantai 15. huhtikuuta 2011

Charlie Chaplin

Sir Charles ”Charlie” Spencer Chaplin (16. huhtikuuta 1889 LontooIso-Britannia – 25. joulukuuta 1977 VeveySveitsiChaplin oli etenkin mykkäelokuvan monitaitoisimpia henkilöitä: hän näytteli, ohjasi, käsikirjoitti, tuotti ja lopulta myös sävelsi elokuviensa musiikin. Hänen tunnetuin roolinsa oli Kulkuri (The Tramp), maankiertäjä, jolla on herrasmiehen tavat ja arvokkuus. Kulkurin tunnusmerkit olivat liian pieni takki, liian isot housut ja kengät, knalli, bambukeppi sekä viikset.



Tykkään mustavalkoisista elokuvista, ja varsinkin osa Chaplinin elokuvista on niin huvittavia, että ei siinä paljon ääniä tarvitakaan. Charlie Chaplin "viettää" tänään 122 vuotta, ja huomasin yllätyksenä, että Google:n etusivulla näkee hauskan videon.

kuvat:weheartit/tumblr


kuvat: listal.com

Hänellä oli jopa kymmenen lasta, joista yksi kuoli aivan pienenä. Hänen elämänsä ei myöskään ollut kovin auvoisa, vaan ajoittain jopa melko sekava ja skandaaleilta ei voitu välttyä. Kriitikot ovat myös epäilleet että monet elokuvat kuvaavat Chaplinin omaa elämää, varsinkin tämän myrskyisiä avioliittoja 16- vuotiaiden naisten kanssa. Viimeisen avioliiton hän solmi 54- vuotiaana 17- vuotiaan Oona O'Neillin kanssa, josta syntyi kahdeksan lasta.



Jos haluat lisätietoa Chaplin:sta Suomeksi, elokuvaohjaajien ja näyttelijöiden muistelemana, voi Yle:n Elävä Arkistosta kuunnella lähes kolmen tunnin mittaisen ohjelman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti