lauantai 5. maaliskuuta 2011

"J'taime les fleurs..."

Jokaisella on varmasti omanlainen näkemys vintagesta. Joku tykkää kovasti 20 luvusta, toinen 50- luvusta ja joku pitää 70- lukua ehdottomana oikeana.

Vintagesta puhuttaessa tarkoitetaan yleisesti 1920 - 1960- luvulla valmistettuja vaatteita, pukineita, asusteita, kenkiä, koruja. Toisille (nykypäivänä) vintage voi tarkoittaa pelkästään kierrätettyjä second hand- liikeistä ostettuja vaatekappaleita.

Black Studded Leather Gloves (M) €45.00

Black Studded Clutch €28.00


Minulle vintage on sitä, että esim. vaate on laadukkaasti valmistettu ennen 80- lukua ja se kestää kulutusta.  Vintagella on myös aina jokin tarina, se on nähnyt elämää ja jatkaa sitä uudella omistajallaan.

Harrastan vintageshoppailua useimmiten netissä, koska itse putiikeissa tunnen itseni ulkopuoliseksi. En pukeudu vanhanaikaisesti, vaikka haluaisin. Yleensä luotan kenkiin ja koruihin.

Red Clown Slippers (Eur 36, UK 3, US 5) €24.00

Pointed Red Leather Pumps (Eur 38, UK 5, US 7) €38.00Cognac Brown Leather Boots (Eur 41, UK 8, US 10) €68.00,

Dark Brown Lace-up Front Leather Ankle Boots (Eur 36, UK 3, US 5) €52.00


Euroopassa voi nykyisin löytää useita pieniä putiikkeja, joista jokainen voi löytää mieluisensa. En ole mikään vintage asiantuntija kertomaan asiasta sen enempää. Mutta sanoisin Pariisin olevan varmasti yksi kärkikaupungeista, joista kannattaa etsiä putiikit.J'taime les fleurs on Austrian Vintage Clothing:n aihe nyt keväällä. Online Shop on inspiroiva ja ihana, usein myös hyvin edullinen. Usein kuolaan vaatteita ja kenkiä viimeiseen asti, kunnes huomaan tuotteen olevan loppuunmyyty. Tilaukseen asti en siis ole päässyt, mutta sitäkin saatan joskus vielä kokeilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti