lauantai 29. tammikuuta 2011

"You're the Best Friend That I Ever Had, I've Been With You Such a Long Time, You're My Sunshine..."

Koska kaikkihan me haluamme lemmikeillemme vain parasta, syötämme ja juotamme niitä, leikimme niiden kanssa, rapsuttelemme ja hoivaamme kun ne tarvitsevat huolenpitoa. Yleinen huolenpito onkin tärkeää, mutta usein meiltä unohtuu, että lemmikkimme (puhuttaen nyt yleisimmistä, koirasta ja kissoista) ovat lihansyöjiä, ja ne tarvitsevat oikean ravinnon elääkseen pitkään ja terveellisesti.

Joten herääkin kysymys, miksi edelleenkin ihmiset ostavat rakkaille lemmikeilleen markettiruokaa? Tarvitseeko sanoa, kuinka paljon lisäaineita ruuat sisältävät? No, syy ei ole suinkaan omistajissa. Emme me ihmisetkään aina ole tienneet natriumglutamaateista yms, kunnes laboratooriosedät pelottelivat sen lisäävän riskiä sairastua astmaan, syöpään jne.

Aina voi lukea pienellä printillä kirjoitettua (oliskin helpompaa, jos ne olisi printattu isommalla fontilla) koostumusta. Mitä kaikkea ruoka, juoma, on "syönyt sisäänsä".E-koodeja, aspartaami, natriumglutamaatti ja muut keinotekoiset lisäaineet. Uskotteko jos sanon, että jonakin päivänä syömme pelkästään lisäaineista valmistettua ruokaa, joka ei ole oikeaa lihaa, kalaa tai kasviksia nähnytkään. Ja, no, näitähän voi jo alkaa nähdä kauppojen hyllyillä. Pelottavaa, eikö?

Ei ole kuitenkaan syytä alkaa pelkäämään kaikkea mitä sitä suuhunsa pistää, mutta aina voi tarkastella ja tehdä valintoja. Ja muistaa, että kaikki luomu ei aina myöskään ole sitä aitoa luomua!!!

Mutta edelleenkin valitettavan usein teemme valintamme hinnan, emme terveellisyyden tai eettisyyden, perusteella. Halvempi ei ole se parempi (ainakaan useimmissa tapauksissa). Joten seuraavalla kauppareissulla kannattaa ainakin katsoa onko jotakin parempaa vaihtoehtoa tarjolla.

Joten tässä unettomina öinä, kun uni ei tule, mieli on raskas ja hengitys kulkee epätasaisesti, mietin olisinko voinut tehdä toisin. Pelastaa rakkaan koirani lisäaineilta. Toki en voi syyllistää itseäni, enhän voinut tietää, että ruoka jota eläinlääkäri oli meille suositellut sisälsikin vehnää, lisäaineita, joiden on tutkittu lisäävän iho-ongelmia, kroonisia korvatulehduksia.
Mutta ongelmana onkin se, että en viitsinyt, jaksanut ottaa selvää. Miksi? Koska kuvittelin kaikessa sinisilmäisyydessäni, että ruoka jolla koiraani ja kissaani ruokin on terveellistä ja auttaa pitämään lemmikkini terveinä pitkään. Toisin kävi. Loppu onkin jo historiaa.

Mutta, koska minulla on vielä rakas kissani, päätin nyt ottaa asioista selvää. Joten kuulutankin kaikki eläinten ystävät kuulolle ja kertomaan, onko jokin kissan kuiva- märkäruoka merkki ylitse muiden?? Ja mitä muuta voi tehdä? Vitamiinit, lisäravinteet...?


Jotta kenellekään ei kuitenkaan jää epäselväksi, yli en halua asialla ampua. Kohtuus kaikessa. Aina tulee olemaan jotain/jokin mitä voisi tehdä paremmin. Haluan vain löytää kissalleni terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion, jotta kissani voisi paremmin, turkki olisi kiiltävä, hilse vähentyisi ja eläisi useita vuosia pidempään.

Internet on tietenkin ihmisen paras ystävä näinä päivinä, ja siksi, suurimmaksi osaksi, tätä blogiakin kirjoitan, tavoitan ihmisiä, internet tavoittaa sinut. Selaillessani erilaisia kissanfoorumeja olen jo muutamaa merkkiä harkitsemassa. Mutta lisävinkkejä otetaan vastaan... toivottavasti tämä pieni ja mitätön blogini tavoittaa edes muutamat teistä miljoonista internetin kanssakävijöistä.
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti