lauantai 15. tammikuuta 2011

"I've Been Around the World, In the Pouring Rain, Feeling Out Of Place, Really Feeling Strange..."

Olen jo melko kokenut matkaaja, ja matkustaminen on ihanaa, mutta se pakkaaminen...


Ehkäpä maailman vaikein työ. Olen super huono pakkaaja, niin matkalaukkupakkaaja kuin muuttopakkaajakin. Tungen vaatteet, kengät, kosmetiikan jne laukkuun noin kymmenen kertaa, kunnes saan siihen jonkinlaisen järjestyksen. 


Se miksi pakkaaminen on niin vaikeaa, syytä en tiedä. Ehkä se halu pakata kaikki mukaan. Sekin on vaikeaa, valita juuri ne oikeat vaatteet, asusteet, kengät, takit, korut mukaan. Kuitenkin aina jokin vaate, koru jää kotiin ja sitten ärsyttää, että olisi pitänyt ottaa juuri se mukaan. Ihmetellen ja kiukutellen katselee pakkaamiaan vaatteita, jotka eivät kuuluisi olla laukussa. (kuten ehkä kuvan kissa, rakkaat kissat ja koirat jää pikkuveljeni kanssa kotiin.. eikö kissaa voisi todella pakata mukaan, ei tarvitsisi huolehtia mistään muusta pakkaamisesta?)Mieheni, joka siis lähes matkustaa työkseen, osaa jo pakata. Hänellä on pitkä lista mukaan otettavista tavaroista. Mutta olen huomannut siihen hyvän syynkin. Hänen vaatemakunsa ei vaihdu joka sekunti, vaan hän osaa valita juuri ne oikeat vaatteet mukaan, mitkä matkakohteeseen sopivat. Lämmintä kylmiin maihin jne.. 

No, maanantaina olisi lähtö Lissaboniin, Portugaliin. 12-17 asteen lämpö (kylmyys?) päivällä, illalla viileämpää 7-9.  Sää saattaa olla heittelehtivää, sateista ja tuulista. Joten mitä ihmettä pakkaan mukaan? 


Ensimmäinen kysymys tuli mieleeni, kun kuulin että olisi mahdollista lähteä 1,5 viikon reissuun Lissaboniin, minkä takin otan mukaani? Toppatakki olisi varmaankin täysin järjetön, vaikka vilukissa olenkin. Rakas nahkatakkini saattaa riittää lämpöisen kaulahuivin kanssa... 

Kenelläkään tietoa säästä juuri NYT?? Maanantaista lähtien sää näyttäisi olevan melko sateista ja puolipilvistä, joten mitään kovin lämmintä tuskin on luvassa... Kaikki muukin informaatio otetaan ilolla vastaan!!
kuva: foreca.fi

Vietämme myös viisi yötä viiden tähden hotellissa, joten tyylikäät vaatteetkin pitäisi saada pakattua mukaan. (Joten ei varmaankaan kannata raahata mukaan niitä kulahtaneita farkkuja ja koinsyömää villapaitaa, eh...?)

Sen jälkeen syntyi ongelma. Kengät. Koska Lissabon tunnetaan jyrkistä kaduista ja pitkistä kävelymatkoistaan, tarvitaan mukaan ainakin yhdet hyvät kengät. 


Miksi ei vain voisi pakata jotakuta tähän hommaan? Vapaaehtoisia...?


Kuvia sekalaisesta pakkausmenetelmästäni tuskin tullaan näkemään, mutta matkalla olisi tarkoitus räpsiä enemmän tai vähemmän kuvia. Joten palailen matkan tiimoilta asiaan!! 

kuvat: weheartit

Adeus Helsinki - Bom dia, Lisboa!! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti