maanantai 4. lokakuuta 2010

Eläinten viikko 4.-10.10.2010

Koska nyt vietetään eläinten viikkoa, niin ajattelin esitellä teille omat eläimeni, rakkaat lemmikkini, Mintun ja Pinjan.

Ensimmäisenä Minttu:


Minttu täyttää tänään 4.10 upeat 12 vuotta!!! Onnea!!!

Vaikka vuosien varrella on ollut vastoinkäymisiä, mutta tyttö jaksaa edelleen innostua, varsinkin ruuasta ja lenkkeilystä. Nukkuminen taitaa kuitenkin olla se suurin harraste nykyään.

Minttu on shetlanninlammaskoira, ja sai nimekseen Sunsweet Blue Caramelle, aka Minttu. Väritykseltään blue merle, ja tyypillistä väritykselle on, että toinen silmä on ruskea, toinen sininen.

Syntyjään Porvoosta, mutta selkeästi mukautunut Helsingin vilinään, ja pitää itseään kaupungin prinsessana (joskus jopa kuningattarena).

Entisenä näyttelykoirana osaa olla diiva, ulos ei mennä jos sataa vettä, eikä vesikiposta voi juoda, jos siellä on jotakin ylimäärästä.

Mintulla on myös jälkeläisiä, rakas poika, Pepi, joka asustelee ystävien luona Itä-Uusimaassa, ja on hyvin äitinsä näköinen. Myös Viivi, jonka kaunis väritys loi ihastuksen tunnetta asustelee Itä-Uudellamaalla.

Kuukausi sitten tassussa oli paha infektio, joka näyttää edelleen pahalta, mutta on paranemaan päin, kyseessä oli sikaripunkki, joka oli syönyt ihoa tassun päältä. Antibioottikuuri ja sikaripunkkilääkitys on nyt hoidossa, joten pikkuhiljaa alkaa taas tytölle elämä maistua.

Sitä ennen kamppailimme keuhkojen ja sydämen kanssa, sekä takatassun lonkkavaivoista.

Minttu tuli perheeseen vasta 2-vuotiaana, ja oli hyvin arka ja pelokas narttu.

Muutaman vuoden ajan uskoi ainoastaan minun sanaani, seurasi mihin tahansa meninkään ja eikä uskaltanut olla muiden seurassa yhtään.

Sittemmin on luottanut ihmisiin paljon helpommin, lähtee lenkille muidenkin kanssa ja uskaltaa olla tiloissa, joissa on lapsia ja muita eläimiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti