tiistai 30. syyskuuta 2014

"Vauva tulee kotiin...

Jokainen raskaana oleva nainen ensi viikoista lähtien hullaantuu lastenvaateosastolla. "Kato nyt tätä paitaa, ja näitä housuja. Miten ihania ja söpöjä ja niiiiiiiiin pieniä, ja oih, näitkö tän pyjaman...?" on kuultu minun suustani ehkä liiankin usein. Mies useimmiten vaan hymähtää, väläyttää nopean hymyn ja toteaa, että eiköhän tämä shoppailu reissu ollut tässä. 


Rakastan varsinkin lindexin vaatteita, ne ovat söpöjä, trendikkäitä ja suht edullisia. Samoin H&M on tullut tutuksi, mutta myös kaikki muut nettiputiikit on tullut koluttua läpi, vähän liiaksikin. Köyhäksi muutun, kun vauva muuttaa taloon. En uskalla edes veikata, kuinka paljon olen törsännyt vauvanvaatteisiin, vaikka kaikki toppuuttelevat, ettei se kannata. Niitä käytetään niin vähän aikaan. No, voin kertoa salaisuuden, tai ei edes niin salaisuuden, näin käy ihan yleisesti kaikille naisillekin, jotka kulkevat trendien perässä. Käyttö kerran, kaksi ja sitten se jää kaapin perälle odottamaan joko uusintakierrosta tai kirppariretkeä. 


Lastenvaatteitakin saa helposti myytyä eteenpäin, kun pitää ne siistinä, pesee ne oikeassa lämpötilassa ja välttää mielellään huuhteluaineen käyttöä. Joitakin vaatteita ehditään käyttää niin vähän, että niiden jälleenmyynti arvo säilyy korkeana. Varsinkin ulkovaatteet on usein kirpparihinnoillakin ihan kova hintaisia verrattuna uuteen. Toki hinnassa näykyy käyttö, eli ihan uuden hintaa ei tarvitse maksaa. 


On hienoa, että varsinkin lastenvaatteet myydään eteenpäin, ylipäätään jaksetaan kierrättää. Aina ei tarvitse ostaa uusia. Olen itsekin kova huuto.net selaaja, ja vähän väliä sieltä löytyy edullisesti vähänkäytettyjä vaatteita ja asusteita. Niin vauvalle kuin itsellekin. Ostin erittäin siistin ja vähän käytetyn Reiman toppahaalarin vain 6 eurolla. Se kauppa pisti hymyilyttämään. 

Nykypäivänä netistä löytää kaikenlaisia vaatteita. Hintahaarukka vaihtelee edullisesta hyvinkin hintavaan. Pelkästä bodysta voi maksaa halutessaan useita kymmeniä euroja. Blogeissa näkyy usein "trendi" vaatteita myös lapsilla. Kaikilla tähän ei ole varaa, siksi on kiva, että on edullisempiakin vaihtoehtoja kivoilla kuoseilla. 


Etsy.com on varmasti jo monille tuttu paikka, mistä voi löytää lähes mitä tahansa. Loputon valtameri. Se on myös yksi mainioista inspiraation lähteistä, sieltä kun voi oikeastaan saada päähänsä mitä tahansa, jos jollekin on tarvetta. Valitettavasti monet näistä myyjistä kuitenkin sijaitsevat Amerikassa, jossa tietysti tulevat postikulut (mahdolliset tullimaksut) päälle, eikä tuote enää ole kovin edullinen. Itse olen joskus sieltä puhelinkuoria tilannut, mutta haaveilen muutamista vauvan legginseistä, liinavaatteista, torkkupeitoista ja tyynyistä.

3 kommenttia:

 1. Really nice outfits .... kids wear are really nice ... kids will really look cutest in this ... especially the last ones with joggers

  VastaaPoista
 2. You can buy from our large and diverse collection of salwar kameez, party wear suits, bollywood collection, cotton kurtis, Anarrkali suits,Bollywood saree and many other products.....
  We Have Some For You In Your Budget
  For more…
  Pakistani Dress

  VastaaPoista
 3. You can buy from our large and diverse collection of salwar kameez, party wear suits, bollywood collection, cotton kurtis, Anarrkali suits,Bollywood saree and many other products.....
  We Have Some For You In Your Budget
  For more…
  Bridal Lehenga Choli

  VastaaPoista