perjantai 26. syyskuuta 2014

"Vauvan huone huumaa"

Pinterest on yksi petollisimmista ja silti yksi parhaimmista paikoista etsiä ideoita. Oli kyse sitten sisustuksesta, muodista tai ruuanlaitosta. Myös kaikenlaiset diy- jutut löytyvät sieltä. Niinkuin myös vauvan huone ideat. Siksi tässä oikeastaan on tullut miltei jo hiukset revittyä päästä, kun on etsinyt netistä samanlaisia tuotteita, tekstiilejä ja printtejä.

Elämä olisi paljon helpompaa, jos elettäisiin edelleen 80- luvulla, seinällä hymyilisi vain se suloinen punakeltainen hymynaama. Nyt valinnanvaraa on niin paljon, että nykyäidin hermot eivät tahdo riittää. Tai tahtoo, jos osaa valita suosikkinsa ja tyylinsä äkkiä, vaihtamatta sitä kaksi kertaa joka tunti. "Mä otan tän printin, eikun mä vaihdankin sen tähän... Eikun tää onkin kivempi, eikun tää on mun juttu." - keskustelu käytiin yksi päivä omassapäässä.

Ylen elävä arkistosta löytyy muuten video 1983- vuoden äitiyspakkauksesta. Sellaisissa vaatteissa olen minäkin telminyt. Ihan kuin olisi tullut muistot mieleen, vaikka ne muistot olisikin valokuvista.

"Moni meistä on nukkunut elämänsä alkutaipaleet äitiyspakkauslaatikossa. Tämä itsestäänselvyytenä pitämämme, mutta maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen avustuspaketti on ollut korvaamaton apu suomalaisäideille jo 1930-luvulta alkaen."


Toisaalta on ihanaa, että on valinnanvaraa. Huoneesta saa juuri sen näköisen kuin itse haluaa. Vauva tuskin ymmärtää minkään printin päälle, mutta omaa silmää se hivelee melkoisesti.

Meidänkin vauvanurkkaus on saanut inspiraationsa Pinterest sivustolta. Siellä voi käydä kurkkimassa kaikki minun pinnitykset, jos kiinnostaa.


Jotkut äidit ovat tyytyväisiä, kun seinälle saa jonkin pienen tarran tai taulun, he myös selviävät äitiyspakkauksen tavaroilla ja vaatteilla. Sitten on niitä äitejä, jotka tuhlaavat omaisuuden vauvan tavaroihin. On kahdet vaunut, rattaat, vaipparoskis ja lastenhoitaja. Minä... No, olen siltä väliltä. Lastenhoitajaa ei ole. Eikä tule. Paitsi sukulaiset ja kummit. Sory.

Tiedostan olevani hieman materialisti. Olen sitä oikeastaan ihan kaikessa, ja aina ollut. Rakastan sisustamista. Sohvalle saattaa ilmestyä uusia tyynyjä palkkapäivänä. Verhot vaihtuvat vuodenaikojen ja fiilisten mukaan. Myös kaikki piensisustus miellyttää silmää. Joskus menee pieleen, joskus taas löytyy täydellinen tyyli. 

Näistä kuvista syntyi inspiraatio, että haluan meidän tytölle ehdottomasti ensisängyksi rottinkisängyn. Sellainen löytyikin ystävän lapsuudenkodista. Siinä on hyvä nähdä kauniita unia. Toisaalta on mahdollista, ettei vauva ehdi omassa sängyssään paljon nukkua, jos nukutaan samassa sängyssä.
Myös vauvan huoneen suunnittelussa meni hetki. Oli lipaston ja sängyn vaihtoa keskenään, myönnän että yhtenä sunnuntai päivänä siirsin meidän kaikki makuuhuoneen kalusteet keskenään, ja lopulta ne palasivat ihan omille paikoilleen - mistä oli lähdettykin. Mutta joskus on katsottava ja todettava, että joku juttu ei toimi.
Ideoita vauvan huoneeseen.
DIY- jutut (do it youself = tee se itse) on olleet pääkopassa mietinnässä oikeastaan raskauden alkuajoista lähtien. Vieläkin pitäisi (jaksaa) innostua tehdä mobile kehdon yläpuolelle, sellainen kiva mitä on hauska katsella.Vaatteista ei ainakaan ole huolta. Niitä meidän vauvalla riittää. Silti sitä eksyy jokaisella kauppareissullaan lastenvaateosastolle huokailemaan ihania uutuuksia. Listalla olisi vielä ne ihan perustarvikkeet, kuten vaipat, hoitovoiteet jne. Mutta alkuun pärjätään näillä mitä meillä on.


Meidän vauvanurkkaus näyttää tällä hetkellä tältä. Vielä siis olisi jotain tehtävää, esim. juuri se mobile tuohon kehdon yläpuolelle. 

Kuvat: Pinterest + omat kuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti