keskiviikko 1. lokakuuta 2014

"Kasvisruokapäivä"

"Tänään vietetään maailman kasvisruokapäivää. Sen viettäminen on helppoa: nauti ruoaksi herkullista kasvisruokaa, ja ajattele mukavia asioita. Teet samalla pienen hyvän teon eläinten puolesta. " suora lainaus Animalia.

Tänään tosiaan on lokakuun ensimmäinen päivä. Lokakuu. Mihin syyskuu katosi? Tänään laskettuun aikaan on enää neljä päivää. Samoin omiin syntymäpäiviin. Saanko ihanimman syntymäpäivälahjan ikinä, vai odotanko vielä seuraavat kaksi viikkoa tätä pikkukettua. Sen näkee ajallaan.

Tänään on myös kasvisruokapäivä. Ja samalla alkoi myös lihaton lokakuu. Siihen voi liittyä ainakin facebookissa. Animalian sivuilla oli listattuina ainakin useita kasvisruokia. Itse en ole kasvissyöjä, ja voin myöntää että syön aika paljon lihaa. Varsinkin kanaa. Mutta aina välillä on kiva hypätä mukavuusalueen ulkopuolelle.

Kasvisruuat eivät ole hankalia toteuttaa, mutta jostain syystä niitä tulee tehtyä itselleen ihan liian harvoin. Usein ravintoloissa saatan valita kasvisvaihtoehdon, koska tiedän että maku on suussa sulava. 

Meidän perheessä kasviksia syödään muutenkin ihan liian vähän. Puoli kiloa päivässä - sanonta ei pidä ainakaan meillä. Useimmin kaapista löytyy kuitenkin tomaatit, kurkut, parsakaalit ja porkkanat. 

Tänään löytyi pinaattia. Ei tuoretta, mutta pakastettu toimi tässä tilanteessa mainiosti. Tein nimittäin ensimmäistä kertaa itse pinaattilettuja. Hellapoliisin ohjeella letuista tuli maistuvia, mutta itse kaipasin niihin ehkä hivenen enemmän makua ja paksuutta. Makua voikin saada lisäämällä esim. muskottipähkinää ja vaihtaa kerman maidon sijaan. Mutta nämä katosivat lautaselta mahaan kuitenkin nopeasti.

Muut syövät pinaattiletut puolukkahillolla, minä vadelmahillolla.
Täysin vegaanista tämäkään ruoka siis ei ole, koska sisältää maitoa ja kananmunaa. Mutta maito on tuote, josta en varmasti koskaan voi luopua. Nimimerkillä vähintään litra päivässä. 

Tässä ohje hellapoliisin pinaattilettuihin. Bon Apetit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti