keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Lyhytelokuvia muodista - Chanel Film by Karl LagerfeldViime vuosina muotialan lyhytelokuvien aalto on pyyhkäissyt ylitsemme. Suunnittelijoiden ja kuuluisien ohjaajien, näyttelijöiden ja artistien yhteistyöstä on tullut entistä suositumpi tapa esitellä uusia mallistoja.


Tähän trendiin ovat tarttuneet varsinkin luksustuotemerkit: Dior on tehnyt lyhytelokuvien sarjan, jonka ohjauksesta vastasi mm. surrealismin mestari David Lynch. Yves Saint Laurentin malliston filmille vangitsi tunnettu muotikuvaaja ja elokuvaaja Bruce Weber. Lady Gaga on tehnyt yhteistyötä Thierry Muglerin ja Alexander McQueenin kanssa, mikä aiheutti sekä McQueenin että Muglerin verkkosivujen palvelimen kaatumisen julkaisun yhteydessä liian suuren kävijämäärän vuoksi. 

Kaikkein tunnetuin muotielokuvaohjaaja on itse Chanelin pääsuunnittelija Karl Lagerfeld. Hän on jo kauan kuvannut useita Chanelin kampanjoita, ja hänestä on siis jo parin vuoden ajan voitu käyttää titteliä elokuvaohjaaja. Hänen uusimman Chanelille tekemänsä lyhytelokuvan ”The Tale of a Fairy” ensi-ilta oli 9. toukokuuta Chanelin Cruise-malliston lanseerauksen yhteydessä. Elokuvassa esiintyvät Lagerfeldin muusat: tanskalainen supermalli Freja Beha Erichsen ja ranskalainen näyttelijä Anna Mouglalis, joka näytteli myös vuonna 2009 ilmestyneessä Coco Chanelin elokuvassa ”Coco Chanel & Igor Stravinsky”

teksti: Glitter.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti