Pohja:
6 munaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa
4 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
225g voisulaa
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Kuorrutus:
noin 200g tomusokeria (noin 2-3 dl)
4 rkl voisulaa
3-4 rkl vahvaa kuumaa kahvia
3 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
Ohjeet:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon.
2. Sulata rasva ja lisää siihen maito. Sekoita maito-rasvaseos taikinaan huolellisesti mutta varovaisesti pohjasta asti kauhalla käännellen.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
4. Sekoita kuorruteainekset keskenään. Kaada pohjan päälle tasaisesti.
5. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita, pähkinärouhetta tai nonparelleja ja anna jähmettyä.
6. Leikkaa paloiksi. Sopii pakastettavaksi.
vinkki: Saat levitettyä kuorrutteen helpommin vielä hieman lämpimän pohjan päälle.
Ohje löytyi sivulta: Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie
Herkullisia hetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti